Huisstijl laten maken? Veel ondernemers vinden het moeilijk om een huisstijl door te voeren in hun bedrijf om zo eenheid te creëren. Dat is helemaal niet zo gek, vormgeven is een vak apart! De meeste vormgevers hebben hier ‘gevoel voor’. Maar daarnaast zijn er een aantal vormgeef regels. Regels over gebruik van kleuren, vormen, foto’s en lettertypes. Aanleg voor het vormgeven kan je niet leren maar we hebben hier wel trucjes voor zodat je wat meer eenheid kan creëren.

Huisstijl laten maken; creëer eenheid

Allereerst wat is nu eigenlijk een huisstijl? Een huisstijl is letterlijk de vormgeving van je bedrijf. Meestal ontwerpt een ontwerper dit om een goede basis mee te geven. Dat bestaat uit kleuren, lettertypes, bepaalde vormen die je kan laten terugkomen en sferen van foto’s. Zo kan jij verder met het creëren van eenheid en herkenbaarheid voor je bedrijf. Het is dus meer dan alleen een logo ontwerp!

Je klant is op zoek naar een oplossing voor zijn of haar probleem. Door je huisstijl te vertalen naar wie jij echt bent, wat je doet en waarin je je onderscheid. Daardoor word het voor een klant makkelijker te beslissen of ze bij jou op de juiste plek zijn. Het is dus een eerste indruk voor je (potentiële) klanten.

  • Het zorgt voor vertrouwen
  • Het maakt je bedrijf herkenbaar
  • Mensen weten waarvoor je bedrijf staat
  • Je trekt je ideale klant aan

Huisstijl laten maken; creëer herkenbaarheid

Dat is een vraag die het meest gesteld wordt. Consistent en eenheid zijn één van de belangrijkste elementen voor een herkenbare huisstijl. Door dit consistent door te voeren ben je gemakkelijk te herkennen. (Denk maar eens aan de M van macdonalds, herkenbaar en iedereen weet wat je daar kan krijgen).

Ook een belangrijk onderdeel tegenwoordig zijn foto’s of afbeeldingen. Weet je zeker dat je zelfgemaakt foto’s op je website wilt zetten? Of toch beter stockfoto’s? Of misschien zelfs een fotograaf inhuren. De investering wordt steeds hoger, maar de eigenheid en professionele uitstraling ook steeds groter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *