Een achteruitrijcamera inbouwen is niet ingewikkeld en kun je in de meeste gevallen gewoon zelf. Hiervoor plaats je de monitor en camera op de gewenste locatie in en op het voertuig en werk je de bekabeling netjes weg. Ook een achteruitrijcamera aansluiten op de elektrische bekabeling van het voertuig is over het algemeen niet ingewikkeld.

Je kunt het systeem op verschillende plaatsen op de bekabeling aansluiten. De makkelijkste optie is om gebruik te maken van de sigarettenaansteker. Maar ook aansluiten op de bekabeling van het voertuig is als je een beetje handig bent zeer goed zelf uit te voeren.

De achteruitrijcamera monteren op het voertuig

Bij de montage van de camera is het van belang de juiste positie te bepalen. De functie van de camera zal de positie soms deels of helemaal bepalen. Dit is bijvoorbeeld zo wanneer wordt gekozen voor een achteruitrijcamera aansluiten op achteruitrijlicht. Zogeheten derde remlicht camera’s worden namelijk geplaatst op de plaats van het derde remlicht, deze neemt de functie van dit derde remlicht over en voegt er een camera aan toe.

Tevens zijn er camera’s waarbij met de vorm en/of kijkhoek rekening gehouden moet worden bij de plaatsing. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan een bestelbuscamera die normaal gesproken achterop het dak wordt geplaatst.

Achteruitrijcamera monteren

Één belangrijke tip om een achteruitrijcamera inbouwen goed te laten verlopen! Test voor montage het systeem eerst los! Dus eerst de achteruitrijcamera aansluiten op het systeem, voordat de monitor wordt vastgezet of de camera wordt gemonteerd. Zo weet je zeker dat het beeld na montage van de camera aan de wensen voldoet.

De kabelboom van de monitor sluit je om te testen even aan op het voertuig of als je een externe 12 Volt voeding hebt kun je daar ook op aansluiten. Zodra je de ideale posities hebt bepaald voor de monitor en de camera ga je verder met de inbouw ervan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *